Pomáháme už od r. 2004
Hodnocení nejvyšší důvěryhodnosti Hodnocení nejvyšší důvěryhodnosti
Specialisté na Bavorsko
Ověření klienti
Možnost Skype pohovoru Možnost Skype pohovoru Novinka

Blog

Doporučení pro sunset pečovatelky při vykonávání činností mimo domácnost

Tato doporučení jsou zaměřena zejména na Vás jako pečovatelku/pečovatele v privátní péči. Neslouží jenom k Vaši vlastní ochraně. Především by měli být před infekcí chráněni ti ohrožení lidé, kteří si vyžadují péči – senioři, o které pečujete!

Hygienická opatření a pravidla chování při vyřizování mimo domov

Vyhněte se všem kontaktům, které nejsou nezbytně nutné, jako jsou volnočasové aktivity, zbytečné nákupy nebo návštěvy přátel. Pokud ovšem musíte vyřídit něco důležité mimo domov, co nemůže být vyřízeno jinou osobou, držte se následujících opatření:

1. Ochrana sliznic

Koronaviry vstupují do těla člověka prostřednictvím sliznice (úst, nosu nebo očí). Proto je potřeba si je důkladně chránit. Při opuštění domácnosti se podle možností pokuste nosit roušku. Víme, že aktuálně profesionální roušky dostupné nejsou. Ušijte si proto roušku sami anebo požádejte o pomoc okolí. Návod naleznete na internetu. Zakrýt si nos a ústa šálou nebo šátkem je pořád lepší než nemít žádnou ochranu. Nošení slunečních nebo obyčejných brýlí může také zabránit viru vniknou do spojivek očí.

2. Hygiena rukou

Po opuštění domácnosti noste rukavice. Nošení rukavic zabraňuje tomu, abyste si sahali na obličej a tím virus zanesli do okolí úst, nosu nebo očí. Pokud nemáte k dispozici žádné jednorázové rukavice: Kožené nebo látkové rukavice jsou pořád lepší než žádné!

3. Plánováni času a kontakty

Naplánujte si vyřizování v čase, ve kterém se na daném místě (např. v supermarketu) pohybuje co nejméně lidí. V blízkosti jiných lidí zůstávejte jenom nevyhnutelně dlouho a dodržujte minimální odstup 2 metry na všechny strany.

4. Návrat do domácnosti

  • Sundejte si rukavice tak, aby se ruce nedotýkali vnější strany rukavic. Ty jednorázové vyhoďte venku do koše.
  • Stáhněte si roušku a zacházejte s ní tak, aby nepřišla do kontaktu s osobou, o kterou pečujete.
  • Ihned si umyjte ruce vodou a mýdlem, a to minimálně po dobu 30 vteřin.
  • Teprve teď si sundejte kabát nebo bundu.