Pomáháme už od r. 2004
Hodnocení nejvyšší důvěryhodnosti Hodnocení nejvyšší důvěryhodnosti
Specialisté na Bavorsko
Ověření klienti
Možnost Skype pohovoru Možnost Skype pohovoru Novinka

Blog

Koronavirus


Milé pečovatelky a pečovatelé,

Touto cestou bychom k Vám chtěli promluvit v těchto dnech, kdy se každý den dozvídáme nové znepokojivé informace v mediích v souvislosti s rychlým šířením koronaviru.

I když jde o virové onemocnění, které je přirovnáváno ke chřipce, může mít pro některé skupiny lidí (senioři, lidé trpící i jiným onemocněním, anebo lidé, kteří překonali závažnou nemoc) toto onemocnění fatální následky.

Vlády jednotlivých zemí přijímají krizové preventivní opatření, s cílem zabránit šíření epidemie.

Uzavírají se školy, ruší se společenské, kulturní a sportovní akce, firmy nařizují zaměstnancům práci z domova.

My v SunSetu respektujeme a plně podporujeme všechny tyto opatření. Lidí, kteří přišli z rizikových oblastí, přišli do styku s nakaženým anebo mají podezření na koronavirus, by se měli chovat odpovědně a zůstat v 14denní karanténě, aby neohrozili ty, kterým toto onemocnění může ublížit nejvíc – své rodiče a staré rodiče.

Zároveň je potřeba uvědomit si, že nemůžeme všichni zůstat doma a čekat týdny nebo měsíce, než toto onemocnění pomine. Děti se rodí každý den, někdo musí být u porodu. Lidé trpí i na jiné vážné nemoci a jsou odkázáni na pomoc jiných lidí, někdo jim pomoct musí. Nemůžeme jednoduše všechno zavřít anebo vypnout a zůstat všichni doma sledovat zprávy. Pokud všechno zavřeme, tak ani ty zprávy nebude mít kdo odvysílat.

Když tato epidemie pomine, život opět naskočí do zaběhnutých kolejí a my všichni budeme muset platit účty a úvěry, stejně jak doposud.

Proto milé naše pečovatelky, pokud momentálně váháte, jestli zůstat doma bez práce a výdělku, anebo vycestovat k našim klientům, kteří jsou odkázáni na Vaši pomoc, připojujeme Vám několik důvodů na zvážení předtím, než se definitivně rozhodnete:

Cesta do zaměstnání od dveří ke dveřím – ve kterém jiném povolání zaměstnance vyzvedne auto před domem a zaveze ho do práce? SunSet bude pečovatelky s cílem snížení rizika nákazy přepravovat v spolupráci s ověřenými osobními přepravci, všude kam to bude možné.

Výkon práce „doma“ u klienta – velké firmy doporučují svým zaměstnancům v rámci preventivních opatření „home office“ tj.  práci z domu. Naše pečovatelky mají „home office“ po celý rok, protože vykonávají práci v domácnosti klienta. Během výkonu práce přicházejí do styku maximálně s rodinnými příslušníky klienta anebo pracovníky ambulantních pečovatelských služeb. Takže pravděpodobnost nákazy během výkonu práce v Německu je pro naše pečovatelky velmi malá.

Koronavirus je životně nebezpečný především pro staré a nemocné lidi – z dostupných statistik z krizových regionů je známo, že kritický průběh má koronavirus hlavně u seniorů nad 60 let a lidí, kteří současně trpí i jiným závažným onemocněním (cukrovka, kardiovaskulární onemocnění, chronické onemocnění dýchacích cest, rakovina atd). U zdravého člověka má virus mírný průběh, podobný chřipce. Dobrý zdravotní stav pečovatelek je v SunSetu základním předpokladem pro vyslání pečovatelky do Německa.

Ženy jsou vůči koronaviru odolnější – to, že je ženský organismus odolnější vůči virům jako mužský je obecně známo. Tuto skutečnost potvrzují i aktuální studie koronaviru. Když se virem nakazí žena, v porovnání s muži toto onemocnění ženský organismus lépe snáší.

V spolupráci s našimi obchodními partnery se postaráme o to, že budete pracovat pouze v ověřených rodinách, kde budou zabezpečeny vyšší hygienické standarty.